Warning: getimagesize(http://www.grancanaria.nu/11603-tim_pierre_soderman_2.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/www/__Tim/core/image_functions.php on line 39
Pierre Söderman - Gran Canaria
Logga in | Bli medlem

Gran CanariaBli medlemFlyg Gran CanariaSista minutenNyheterGran Canaria SökFaktaVäderGran Canaria bloggRSSBöckerPierre Söderman

Pierre Söderman på Gran Canaria
Jag heter Pierre Söderman och det är jag som har skapat denna sajt. Den är ett sätt att hålla Gran Canaria i tankarna även när jag inte är där. Jag förälskade mig i denna underbara ö för några år sedan.

Jag jobbar som internetentreprenör och har möjligthet att arbeta var som helst. Än så länge är jag fast i Stockholm pga av behovet av att träffa kunder och ha fysisk möten men mitt stora mål är att kunna spendera längre perioder av året på Gran Canaria.

Den plats som ligger mig absolut närmast om hjärtat är San Agustin där jag bott de gånger jag har besökt Gran Canaria. Jag gillar det faktum att det är mycket svenskar där. Jag gillar det faktum att man är i ett svenskt territorium fast med den väsentliga skillnaden att klimaten alltid är behagligt. Har inget behov att åka på semester till Gran Canaria snarare att åka dit och uppleva vardagen där.

Min senaste resa till Gran Canaria gjorde jag i december 2009. Då tog jag en sista minuten resa (endast flyg) för 699kr och hyrde ett hus i Arguineguin för 350 euro. Det var jag lillgrabben och tjejen dotter som åkte. Precis som planerat jobbade jag på förmiddagarna och var ute och njöt av sol och bad på eftermiddagarna. Grabben som är 2,5 år fattade verkligen tycke för bad och sol. Härom dagen mitt i kallaste vintern frågade han om vi kunde åka till stranden :)

Nu letar jag efter resa igen så förhoppningsvis blir det snart resa av igen. Tills det kollar jag dagligen forumet här för att läsa om andras upplevelser där.

Min hemsida: http://www.alltomgrancanaria.com

Pierre Söderman´s recensioner


Om El Muelle
Betyg 5
El Muelle Shoppingcentrum slår det mesta jag har varit på. Riktigt fräscht med mängder av märkesaffärer. Att gå i affärer är ingen direkt favorit men det var kul i detta shoppingcentrum. Givetvis kan man äta där också, de vanliga amerikanska hamburgerjättarna är där men även några asiatiska buffeställen. Säkert några till som jag inte kommer ihåg.
2010-12-25 kl 00:23 | Anmäl recension
.

Om CC San Agustin
Betyg 2
Affärerna i detta centrum är för mycket turistiska för min smak. I botten på San Agustin centrumet så finns det däremot en bra mataffär som jag brukar handla i. Som flera shoppingcentrum i Spanien så är detta ett utomhus centrum fast byggt som ett inomhuscentrum.

Vill man träna så kan man göra det i gymmet som ligger högst upp. Jag har aldrig tränat där själv men det ser välsorterat ut.

Det finns flera olika typer av restauranger med mat från stora delar av världen, kinesisk, grekisk, spansk m.m. Det ligger flertalet svenska restauranger, cafeer, en frisör m.m.

Mitt helhetsintryck av centrumet är en 2:a.
2010-12-20 kl 23:24 | Anmäl recension
.

Om Gran Canaria, Las Palmas
Betyg 4
En storstad i ett semsterparadis. Många pittoreska trånga gator med mängder av små affärer som säljer allt verkar det som. Har man möjlighet att besöka staden under karneval tider så blir det en upplevelse som man sällan glömmer.
2010-11-03 kl 23:39 | Anmäl recension
.

Om Puerto de Mogán
Betyg 4
En trevlig stad med både härlig strand och perfekt stråk för eftermiddags promenad. Det är verkligen färgstarka hus, otroligt att det var en fiskeby för inte så länge sen. Den har blivit turistanpassad men ändå behållit sin charm.
2010-11-03 kl 23:31 | Anmäl recension
.

Om Arguineguin
Betyg 3
En liten stad som man mest kör igenom för att komma till stränderna Amadores och Anfi. Jag bodde där min vinterresa 09. Ingen bra strand men Anfi liger väldigt nära. En väldigt lugn stad.
2010-01-02 kl 23:59 | Anmäl recension
.

Om Puerto Rico
Betyg 3
En liten pittoresk och kompakt stad. Nära till allt strand, affärer och pubar. Mycket att göra både för juniorer och seniorer.
2009-11-20 kl 09:55 | Anmäl recension
.

Om Andén Verde
Betyg 5
Helt underbart ställe att ta bilder, bara du inte har svindel. Trots de krokiga vägarna att komma till Anden Verde är det värt att ta sig tiden att skåda utsikten.
2009-07-14 kl 16:43 | Anmäl recension
.

Om Playa del Ingles
Betyg 3
Gillar man party så är det toppen. Stort utbud av restauranger, barer och diskotek. Är man ute efter ett lugnt familjeliv så är det inte riktigt rätt. Väldigt mycket britter.
2009-07-10 kl 20:43 | Anmäl recension
.

Om Las Palmas De Gran Canaria
Betyg 4
En medelstor storstad med mängder av små turistaffärer men även hyper moderna shoppingcentrum. Akta er för ficktjuvar En stor skillnad från andra städer är att en vacker stränd sträcker sig längs med staden. Helgerna på sommaren är det fullpackad med både turister och Gran Canarier. Mitt intryck är att det är en stad på Gran Canaria man inte får missa.
2009-06-25 kl 00:00 | Anmäl recension
.

Om Al Timon
Betyg 3
Jag åt en inhemsk fiskdelikatess här, minns inte va den hette. Den var helt ok. Prisvärt och trevlig personal. Det som drar ner betyget är de ofräscha lokalerna. Men ändå tummen upp.
2008-10-27 kl 18:37 | Anmäl recension
.

Om Egoista
Betyg 4
Jag gillar verkligen detta café som blir restaurang på kvällen.. Skön musik, goda kaffe latte och en fantastisk vy utöver Atlanten. Dessutom roligt att de flesta i personalen är svenska med ägaren Niklas i spetsen. Man känner sig välkommen.
2008-08-18 kl 15:22 | Anmäl recension
.

Om Playa de Quintanilla
Betyg 4
En härlig strand i en liten pittoresk stad.
2008-10-24 kl 06:17 | Anmäl recension
.

Om Playa de Maspalomas
Betyg 4
En fantastisk strand med fin sand och Mas Palomas öknen alldeles bakom. Stranden är riktigt lång och längs stranden finner man alla möjliga grupper av människor även människor som gilla att bada utan kläder. Gillar man vågor så är det ett bra ställe. Kan var lite blåsigt ibland.
2008-10-02 kl 15:21 | Anmäl recension
.

Om Playa de Puerto Rico
Betyg 3
En härlig strand som sitter ihop med staden. Knappt några vågor och fin sand. Det som hör till minussidan är att det är svårt att hitta parkeringsplatser i närheten av stranden.
2008-08-23 kl 00:22 | Anmäl recension
.

Om San Agustin
Betyg 5
Vill man njuta av solen och ta det lugnt så är detta det perfekta stället. Höjdpunkten varje dag är en promenad vid soluppgången längs den härliga strandpromenaden, se solen höja sig över Atlanten. En lugn stad med mycket svenskar.
2008-08-12 kl 10:19 | Anmäl recension
.
 Fotona som tillhandahålls av Panoramio är upphovsrättsskyddade av deras upphovsmän.